Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını asal düzlük, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
şayet bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı yerine bina kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince midekonstrüksiyonsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı henüz buna sargılı olarak elan adi olmaktadır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için makul yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Ağır sınıftaki davranışyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece kâin yangın çıkış kapılarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlamlı temelı kurallarla kurulmaktadır.
Bu anlamda yangın merdivenleri önemli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Genel amacı insanların binayı mazarrat kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevki allıkır.
Yangın bapsı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamak yürekin kullanılan bir kapıdır.
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonrası yangınlar denetçi altına kırmızıındı.
Binada mevcut kişilerin ısı ve yangın kapısı dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir doğrultuının münhal olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda dirilik kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.